Tokokunnon katselmointia

Vuodenvaihteen kieppeillä päätin ottaa itseäni niskasta kiinni Jekun tokoilun suhteen. Ilmoitin meidät Koirakoutsin valmennusryhmään ja omin päinkin olen yrittänyt treenailla aktiivisemmin. Viime lauantaina valmennusryhmäläisille oli tarjolla kevätkauden hintaan sisältyvä kisanomainen treeni ja mielenkiinnolla lähdin paikalle kartoittamaan meidän tekemisen tämän hetkistä tasoa.

Älykäs katse tokotreeneissä 19.1.2015 :D

Älykäs katse tokotreeneissä 19.1.2015 :D

Liikkeet tehtiin siis alokasluokan mukaisesti ja homma eteni seuraavasti:

  • Luoksepäästävyys 10. Tämä oli hyvä. Aikaisemmin Jekku oli vähän turhan innokas ja saattoi nousta lähestyjää vastaan, mutta nykyään malttaa hienosti.
  • Paikkamakuu 9. Oltiin viiden koirakon rivissä keskimmäisiä. Huomasin, että kaikki muut vastasivat liikkurin kysymykseen ääneen ”Valmis!” ja minulla on tapana vain nyökätä. Muiden puhuminen kiinnitti Jekun huomion ja se ei katsonut minuun, kun oli aika antaa maahanmenokäsky. Joudun toistamaan käskyn ja siitä pistevähennys. En mennyt täyden matkan päähän, sillä muistaakseni molempia vieruskavereita käytiin palkkaamassa ja oletin sen häiritsevän Jekkua jossain määrin. Aika oli normaali 2 minuuttia. Hyvin pysyi.
  • Seuraaminen hihnassa 8. Liikkeen alussa Jekku ei ollut kuulolla, nuuski maata. Meinasin itse hätääntyä koiran haahuilusta, mutta tekeminen parani loppua kohti. Vapautuskäskyn jälkeen Jekku lähti laukkaamaan kohti liikkeen aloituspaikkaa eikä totellut puhetta, aargh. Seuraamisten välissä ohjelmassa oli siis pieni kurinpalautus, kun kannoin koiran kainalossa takaisin.
  • Seuraaminen ilman hihnaa 9,5. Todella paljon parempaa kuin edellä! Saatuaan palautetta käytöksestään Jekku oli hienosti kuulolla ja oikeassa paikassa. Puolikas piste lähti, kun olin jossain välissä antanut käsiapua.
  • Liikkeestä maahanmeno 8. Jekku edisti seuraamisessa reilusti, joten se oli käskyhetkellä minuun nähden ihan väärässä paikassa ja tarvitsi tuplakäskyn toimiakseen.
  • Luoksetulo 9. Koira tuli hyvällä vauhdilla luokse, mutta pari askelta ennen perusasentoa hidasti ja harkitsi hetken nuuskimista ennen kuin siirtyi hieman löysästi sivulleni.
  • Liikkeestä seisominen 8. Seuraaminen oli nyt parempaa kuin maahanmenossa ja Jekku pysähtyi napakasti ensimmäisellä käskyllä. Palattuani ennakoi reilusti perusasennon, tämä on ollut viime aikoina treeneissäkin ongelmana.
  • Hyppy 10. Tämä oli tosi hyvä. Seisoi esteen takana kuin tatti :-)
  • Kokonaisvaikutelma 9. Jekku tekee hienosti, kunhan se vaan keskittyy. Liikkeiden välissä tapahtuneesta haahuilusta ja siitä annetusta palautteesta ei nyt rokotettu, vaikka virallisessa koetilanteessa niin tietysti tehtäisiin enkä voisi antaa koiralle niin voimakasta palautetta kuin nyt tein. Keskusteltiin kuitenkin tuomarin kanssa, että toimin tässä tilanteessa oikein – Jekku kesti palautteen ja työskenteli sen jälkeen paremmin.

Tältä pohjalta mietin, että tärkeimpiä treenattavia juttuja on tällä hetkellä edistäminen seuraamisessa, kontaktin säilyminen liikkeiden väleissä, perusasennon ennakointi seisomisessa, täysi välimatka paikkamakuussa ja erilaisten häiriöiden sietäminen (pitänee alkaa itsekin sanomaan ”valmis”). Kisavalmiita emme ole, mutta en nyt pidä mahdottomana sitä, että ennen sääntöjen vaihtumista saattaisimme uskaltaa kokeeseen. Kivaa on joka tapauksessa se, että pitkästä aikaa mulla tuntuu olevan aidosti motivaatiota tokoilla ja sen treenaaminen on ollut mukavaa. Ehkä tämä tästä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s