Laika studiokuvissa

Eräänä alkuvuoden 2003 pakkaspäivänä ulkoilutin 11 viikon ikäistä Laikaa. Vieras auto pysähtyi kohdallamme, autosta noussut mies kertoi olevansa valokuvaaja ja kysyi voisinko tuoda söpön pentuni hänen studiolleen kuvattavaksi. Kävimme studiossa ja hieman myöhemmin Laikan kuvia julkaistiin ainakin Koiramme- ja Lemmikki-lehtien kansissa sekä Ajaston koirakalenterissa ja postikorteissa.

Vasemmalla: Laika 11 viikkoa, kuva Keijo Penttinen, PS-Studio. Oikealla: Laika 12 vuotta, kuva Laura Tammisto, Studio Torkkeli.

Kuva vasemmalla Keijo Penttinen, PS-Studio ja oikealla Laura Tammisto, Studio Torkkeli.

Kun Laika täytti 10 vuotta, ajattelin viedä sen omaksi ilokseni uudelleen valokuvattavaksi. Silloin idea jäi kuitenkin vielä toteuttamatta. Nyt alkutalvesta muistin Laikan täyttävän marraskuussa jo 12 vuotta ja sain aikaiseksi varata kuvausajan Studio Torkkelin Lauralta. Joulukuun toisena päivänä Laika pääsi mallin hommiin. Erään pentuaikaisen valokuvan kanssa haettiin vähän samanlaista sommitelmaa ja kieltämättä tällainen ”12 years later” -kuvapari on itselleni koiranomistajana sykähdyttävä juttu. Alla muutamia muita kuvaussession tuloksia (klikkaamalla suuremmiksi):

09_LAIKA    08_LAIKA

Oli mukava saada itsestä ja Laikasta sellaiset yhteiskuvat, joissa ylläni on kerrankin jotain muuta kuin goretexit ja treeniliivi :-) Myös corgin matkassa yli 10 vuotta pysynyt rakas lelu eli vuonna 2003 yhdellä eurolla Agirotu-tapahtumasta ostettu pallo tuli ikuistetuksi.

40_LAIKA 36_LAIKA
03_LAIKA 29_LAIKA

Kuvaushetkellä en osannut arvata, että vain viikkoa myöhemmin joutuisimme jättämään Laikalle jäähyväiset. Veteraani-ikäisellä koiralla oli toki jo vanhuuden vaivansa, mutta studiovierailun jälkeisenä viikonloppuna kunto heikkeni sen verran ratkaisevasti, että koitti oikea aika antaa ystävän mennä. Laikan poismeno taisi tehdä näistä kuvista meidän laumalle vielä tärkeämmät. Tämä otos tulee pääsemään takan reunalle 12 vuotta sitten otetun pentukuvan viereen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s