Kisaikäinen, vaan ei -valmis

Piitulla tulee muutaman päivän päästä puolitoista vuotta mittariin eli iän puolesta ovet virallisiin agilitykisoihin aukeavat. Pari kertaa multa on jo kysytty ollaanko lähdössä kisaamaan, no ei olla. Koira ei ole valmis eikä sen kanssa ole koskaan ollut tavoitteenakaan kisata niin varhaisessa vaiheessa kuin mahdollista. Jossain vaiheessa ensi vuotta on tarkoitus startata, työstetään rauhassa keppejä ja kontakteja ennen kuin katselen kalenteria. Lokakuun ekana viikonloppuna käytiin kyllä maistelemassa menoa epävirallisissa kisoissa Jyväskylän Haukkuvaarassa. Hyvin kulki, putkirallista nollavoitto ja mölliluokassa (ei keinua, keppejä, rengasta) sijoituttiin nollalla minien toiseksi. Lähdöissäkin Piitu pysyi hienosti, vaikka kotihallilln ohjatuissa treeneissä on jostain syystä useamman viikon ajan vetänyt alkuun hullut hepulit :D

Maalla pitää kytätä vieraita.

Maalla pitää kytätä vieraita.

Syyskuun lopussa käytin Piitun Ventelän vastaanotolla Kankaanpäässä. Terveystutkimusten tulokset oli mukavat: lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0 ja selkäranka terve. Pakko todeta, että gööttien terveyden suhteen meillä on ollut kaiken kaikkiaan hyvää tuuria (?), talouden edesmenneiden corgien kanssa oli selvästi enemmän huolta ja murhetta tällä saralla.

Eilen poikettiin kakkoskodista käsin Pieksämäellä, jossa Jekku pääsi parin kuukauden tauon jälkeen kisaamaan. En muista aiemmin olleeni Minna Väyrysen radoilla, oli muuten tosi kivoja! Ensimmäisellä agiradalla päästiin treenaamaan Jekun heikointa tekniikkaa eli takaakiertoja, niitä piti tehdä matkan varrella peräti neljä. Jekku hölkkäsi radan kuuliaisesti läpi, keinulla ja kepeillä sillä paloi selvästi enemmän aikaa kuin treeneissä ko. esteillä menee, muuten ihan ok suoritus. Tuloksena yliaikanolla. Toinen agirata lähti jouhevasti liikkeelle, kahdeksantena esteenä olleilla kepeillä koira ampui kakkosväliin. Videolta katsottuna kepeille vientini oli huono: edeltävä valssi myöhässä ja ohjaava käsi liian korkealla. Myöhemmässä vaiheessa rataa tuli vielä ohjattua huolimattomasti ja Jekku suoritti sen seuraksena muurin väärältä puolelta. Tyypillinen ”ohjaa, älä oleta” -tilanne! Hyppyradalla tehtiin nollaa toiseksi viimeiselle esteelle asti. Sitä edeltävä kaarre meni vähän pitkäksi ja varmistelin kolmanneksi viimeistä estettä liian kauan. Seuraksena Jekku ehti seuraavassa estevälissä sujahtaa selän takaa suorittamaan hypyn väärältä puolelta. 2 x HYL, mutta olipa kiva kisata! Jekun liikkeellä on tapana hyytyä mitä pidempään joudumme kisapaikalla odottelemaan, tällä kertaa pistin kuitenkin merkille positiivisen tasavauhtiset startit. Täytyy varmaan katsella Jekulle vielä loppuvuodelle jotkut agikisat, sillä tällä hetkellä sen kanssa on tosi leppoisaa mennä. Ei jännitä yhtään, ei oikeasti harmita hyllyt, tehdään vaan sitä meidän juttua :-)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s