Lempäälän ja Seinäjoen kisat

Piitu aloitti tosiaan viralliset agilitykisat lauantaina 5.3. tutussa SDP-hallissa Lempäälässä. Kisajännittämiseni on nykyään huomattavasti takavuosia vähäisempää, kiitos Vappu Alatalon mentaalivalmennuksen ja kasvaneen starttimäärän, mutta kieltämättä nyt uuden koiran kisauraa aloittaessa on jännittänyt tavallista enemmän. Ihan ensimmäinen rata oli Anne Viitasen agirata, jossa ei ollut meille erityisen vaikeita asioita – etukäteen lähinnä mietitytti kuinka hyvin Piitu hakee kepit ja sujuuko pussi, jota ei ole kauhean paljon radan osana tehty. No sujuihan se! Nollavoitto ajalla -12,45 ja LUVA. Video radasta täällä.

PiituSJK_12032016_Ckisa3

Toisen agilityradan tuomaroi Jari Helin. Takaakierron jälkeisellä 9-hypyllä ohjaukseni meinasi jäädä vajaaksi, mutta koira paikkasi hyvin ja otti esteen. Radan toiseksi viimeinen este oli puomi, jonka alastulolla Piitun tulee pysähtyä 2on-2offiin ja lähteä liikkeelle sanallisesta käskystä. Puomin suoritus ei ole treeneissäkään sataprosenttisen varma ja olin etukäteen päättänyt, että jos Piitu lähtee liikkeelle ennen lupaa, palautan sen kontaktille. Piitu kyllä otti kontaktin ja pysähtyikin, mutta liian ylös. Kun koetin ohjata oikeaan paikkaan, se tuli pois esteeltä. Siihen asti virheettömästä radasta huolimatta palautin koiran kontaktille ja siitä tietoinen HYL. Video radasta täällä.

PiituSJK_12032016_Akisa2

Lauantain viimeinen koitos oli Viitasen hyppyrata. Kiva vauhtipätkä, jolle lähtiessä oma oloni oli jo vähän rennompi. Tuloksena päivän toinen nollavoitto aikaan -12,55 ja LUVA! Video radasta täällä. Vaikka Piitu on kulkenut treeneissä parhaimmillaan tosi kivasti, niin eka kisapäivä onnistui kyllä täysin yli odotusteni.

Kisat SDP:llä jatkuivat jo seuraavana aamuna. Olin aamulla aika väsynyt eikä toinen kisapäivä putkeen tuntunut enää siinä vaiheessa niin hyvältä idealta. No, Viitasen Annen agilityradalla jälleen aloitettiin. Ensimmäiset 13 estettä puhdasta rataa, kunnes kepeiltä Piitu tuli kesken pois. Viimeinen keppiväli on vielä epävarma eikä koira juurikaan kestä mun sivuirrottautumista. Keppien jälkeen huono ohjausvalinta johti ylimääräisen hypyn suorittamiseen eli sieltä HYL. Video radasta täällä.

PiituSJK_12032016_Ckisa1

Sunnuntain toisesta radasta ei löydy videota, mutta se kosahti heti alkuun. Tuomarina oli Jalosen Kari. Kepit oli kakkosesteenä eikä Piitun ohjaaminen ensimmäiseen keppiväliin onnistunut ollenkaan, se ampui suoraan johonkin keskikentän suuntaan. Toisella yrittämällä viimeinen keppiväli jäi pujottelematta, joten aloitettiin vielä kertaalleen alusta. Loppurata sujui suht hyvin. Tuloksena tästä kymppi ja yliaikaa.

Viimeisenä juostiin vielä Viitasen hyppyrata. Mulla oli isoja ongelmia saada Piitu pysymään lähdössä, useamman kerran piti palata istuttamaan koira paikoilleen. Lähdöt oli alkuvuodesta varmalla mallilla, mutta pari viikkoa ennen kisoja Piitu alkoi kauhukseni treeneissä nykiä, laskea päätään, nousta seisomaan ja olla lähdöissä muutenkin levoton. Viikonlopun aiemmissakin lähtötilanteissa oli paikoin epävarmuutta, mutta tämä rata oli siltä osin pahin. Muuten hyppis sujui kuitenkin kivasti. Vähän nössösti tosin ohjasin, voisin liikkua rohkeammin koiran edellä, kun sinne ehdin. Tuloksena radalta nolla aikaan -11,27 ja neljäs sija. Koska lauantain nollat tulivat Annelta ja toinen hyppikseltä, ei luokkanousua. Video radasta täällä.

PiituSJK_12032016_Ckisa2

Seuraavana perjantaina 11.3. ajeltiin töiden jälkeen Seinäjoelle. Rennon illanvieton ja hyvin nukutun yön jälkeen kisapäivä alkoi Markku Kaukisen agilityradalla. Viidentenä esteenä olleen puomin alastulon Piitu otti nyt tosi hyvin, jes! Kaksi valssia vaihtui sen enempää asiaa ajattelematta persjättöihin, mutta väliäkö tuolla :D Sujuva kokonaisuus ja tuloksena Piitun kolmas nollavoitto aikaan -11,00, SERT ja siirto kakkosluokkaan! Video radasta täällä.

Luokkanousu päivän ensimmäisessä startissa tarkoitti pitkää päivää. Odotellessa käytiin kävelemässä, tankkaamassa ja hakemassa evästä. Kakkosille tuomariksi vaihtui Timo Teileri. Radan alkupuoli oli ihan hyvää menoa, keinun jälkeiseltä hypyltä Piitu kääntyi väärään suuntaan ja piti vähän pelastella. Puomilla haki hetken pysähdyspaikkaa ja toiseksi viimeiselle esteelle hirveä kaarros ja kalastelu. Ei siis mikään huippusuoritus, mutta riitti kuitenkin taas voittonollaan -5,00 ihanteesta ja samalla LUVAan! Video radasta täällä.

PiituSJK_12032016_Akisa1

Viimeisessä rataantutustumisessa mietin pitkään miten ohjaisin putken jälkeisen 7-aidan ja siihenhän homma sitten kaatuikin. Piitu bongasi puomin ennen kuin otti hypyn ja ohjaaja oli vähän kujalla, kiellon jälkeen vielä ylimääräinen hyppy samalta esteeltä eli HYL. Keppien jälkeen olin aivan varma, että A-este houkuttelee koiraa enemmän kuin sen alla ollut putki, jonne matkan piti siis jatkua. Mutta mitä vielä, Piitu bongasikin itsevarman oloisesti vasemmalla puolellaan olleen hypyn ja vielä sen takana olleen putken ohjaajan jäädessä ihmettelemään mihin kummaan se mun koira katosi :D Viihdettä yleisölle! Video radasta täällä.

Saavuttiin Lagun hallille aamuyhdeksän pintaan ja kotimatkalle päästiin vasta kakkosluokkien palkintojenjaon jälkeen iltakuuden aikoihin. Kotona fiilis oli vähintäänkin ryytynyt, mutta olipa silti mukava reissu. Meillä on Piitun kanssa paljon opeteltavaa ja oman ohjaamiseni pitäisi rentoutua paljon tämän hetkisestä tekemisestä, mutta siitä huolimatta päällimmäisin tunne on tällä hetkellä se, että onpa siistiä kisata Piitun kanssa. Niin mahtava ja iloinen kisakaveri, jonka kanssa kaksi ensimmäistä kisaviikonloppua sujui paljon paremmin kuin olisin voinut kuvitella. Neljä nollavoittoa, wtf?! Ja sitten vielä se, että kaikkien vaikeuksien jälkeen pystyn liikkumaan ilman kipua ja vihlaisuja. Parasta!

PiituSJK_12032016_Bkisa1

Piitun kuvat Seinäjoen kisoissa otti Sami Ritoniemi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s